Histori

2011

Fillimi i Silence

Silence ka lindur nga dora
e Carlos Sotelo me objektivin
për të kaluar bateritë dhe
pengesat ekzistuese sot.
Infrastrukturë dhe çmim.
Fillon projektimi i S01
për përdorim privat.

Los inicios de Silence

2012

Kërkimi+Zhvillimi+Inovacioni

Në 2012 fillon projekti, kërkimi dhe zhvillimi i pjesës elektronike të modelit S01, çelesi suksesit për të arritur një produkt të mirë.

Brenda një viti vjen si nevojë e tregut për bizneset modeli S02, një motorr elektrik perfekt për sektorin delivery dhe flotën e cdo biznesi.

2013

Motorrat Silence fillojnë të prodhohen

FIllon prodhimi i motorrave Silence S02.
Ekslusiviteti i tekonologjisë “Drive System”. është në bankën e provës të Silence, duke u bërë një plus në teknologji, siguri dhe inovacion për të gjithë motorrat.

2014

Nisja e Aktivitetit

Tre aksionerë të rinj, Repsol, La Caixa dhe Qëndra e Zhvillimit për Teknologjinë Industriale.CDTI i bashkohen Silence, duke mbështetur projektin me financime të reja dhe të nevojshme për të nxjerrë në treg modelin S02 dhe fillimi i zhvillimit të S01.

Prototipi i parë i S01 me Bateri te Fuqishme dhe të lëvizshme bllokohet tek tentativa e parë.

2015

Hyrja në tregun e flotave të motorrave

Viti i parë i qe u realizua komplet tregtia në Spanjë e modelit S02 për flotat e biznesit në versionin delivery, policinë dhe agjentët e levizjes.

Silence arrin një marrëveshje me Cellnex Telecom për të zhvilluar motorrët elektrikë të lidhur gjithmonë me pronarët e motorrave nëpërmjet Internet of Things, për të bërë të mundur lidhjen ne cdo moment të motorrit nga larg.

2016

Përshtatshmëria me tregun spanjoll

Silence mbyll vitin me 57% të shitjeve në tregun total të motorrave elektrikë. L3e mbi territorin kombëtar, duke u cilësuar si nje pike referuese.

Klientët si Correos e Spanjës dhe Bashkia e Barcelonës i besojnë Silence për të kaluar tranzicionin në mjetet elektrike. Fillon rrjeti i shpërndarjes në të gjithë botën nga Silence.

2017

Fabrikë e re e motorrave elektrike dhe e baterive

Në Prillin e 2017 jemi transferuar dhe kemi hapur fabrikën e re në Molins de Rei (Barcelonë). Impianti ka kapacitet për të krijuar 10.000 motorra në vit dhe 12.000 Bateri të ndryshme. është e vetmja shoqëri Spanjolle që, përveç se prodhon mjetet e saj prodhon edhe baterinë e saj.

Silence vazhdon të jetë shoqëria lider e motorrave elektrik për flotat e biznesit në Spanjë edhe për vitin 2017.

2018

Zgjerimi Tregtar dhe Motor – Sharing

Silence është në një moment të zhvillimit të tregut në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar
– Modeli S03 me tre rrota është i disponueshëm për shitje. Special për shpërndarjen e peshës së rëndë dhe me dimensione të gjëra, i ofron drejtuesit të mjetit stabilitet dhe rehati në udhëtim.
– Fillon krijimi i rrjetit për distributorë me Flagship Store në territorin Spanjoll.
– Shumë kompani Sharing i japin besimin motorrave elektrik Silence S02: Acciona Mobility, Scoot dhe MOLO.

2019

Hedhja në treg e S01

Në 2019 punuam pa pushim për të hedhur në treg modelin e shumëpritur nga të gjithë: S01 . Motorri për përdorim vetjak me një sistem me bateri të lëvizshme që do të revolucionaziojë tregun dhe do të hedhë poshte vështirësitë e karikimit.

2020

Vazhdojmë rritjen

Silence Team

Më shumë se 200 persona bëjnë të mundur një drejtim të ri për një levizje qytetare të qëndrueshme.

Ekipi i Silence është i përbërë prej profesionistësh që vijnë nga shumë sektorë dhe me një eksperiencë të fuqishme Spanjolle të R&D: inxhinierë, pilota, mekanikë, designer dhe ekspertë të elektronikës.

Por…kush është lideri i Silence?

“Njeriu-motorr”

Silenc është produkt i një pasioni

Silence 2

“La competencia está en uno mismo, llega hasta donde tú quieras”.

CARLOS SOTELO

Themeluesi dhe CEO i Silence

Carlos ka qënë gjithmonë i rrethuar, si në nivelin profesional dhe në hoobyt e tij nga dy rrotat. Pasioni i tij i madh për motorrët është aq i madh sa ka garuar disa here në Dakar. Aty ka zbuluar vlerën dhe kohën e heshtjes që përcjell vetëm shkretëtira.

Po ajo “heshtje” që tani i jep emrin markës të motorrave elektrikë që ka krijuar – Silence.

Patentes y electrónica

Silence 3
Silence 4
Silence 5

Desde 2014 Silence cuenta con el apoyo de tres nuevos e importantes accionistas para alcanzar sus objetivos: Repsol, La Caixa y el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI). La entrada de estos colosos del mundo empresarial y científico permite dotar al proyecto de los recursos necesarios, tener una sólida capacidad financiera y lanzar comercialmente el modelo S02 o desarrollar el modelo S01, entre otros.

repsol
caixa capital risc
cdti
Silence 6
Premio a la Gestión e Innovación Empresarial

Premio a la Gestión e Innovación Empresarial, Silence es reconocida con el Premio Europeo a la Gestión e Innovación Empresarial 2018 por su apuesta firme en la innovación empresarial a través del desarrollo y fabricación de scooters eléctricos.

Premio Nacional EnerAgen 2015

Silence ha ganado el Premio Nacional EnerAgen 2015 por el desarrollo, producción y distribución de motos eléctricas 100% eficientes con I+D+I propia. Este prestigioso premio, entregado por la Asociación de Agencias Españolas de Gestión de la Energía es un honor y verdadero impulso para la empresa.

Premio EmprendedorXXI 2015

Silence ha sido galardonada con el premio EmprendedorXXI 2015 concedido por La Caixa y el Ministerio de Industria, Energía y Turismo, en la categoría “Creces” industrial por el desarrollo, producción y distribución de scooters eléctricos 100% eficientes con una I+D+i propia. El reconocimiento más importante en el sector del emprendimiento, que consolida a la empresa como la de mayor potencial de crecimiento en el sector de la industria a nivel nacional.

Premio PYME a la cxSDv
Premio Pyme en la categoría Innovación tecnológica

Premio PYME a la cxSDv, el Premio Pyme en la categoría Innovación tecnológica entre más de 130 candidaturas en la XII Edición de los Premios PYME, organizados por Expansión e Ifema, con la colaboración de Orange y SGR-Cesgar.

luike

Luike entrega a Silence -en el marco de la V edición de los Premios Estrella Luike del Motor- el galardón a la Moto Eléctrica más vendida por los resultados logrados con su modelo S0 (2.083 vehículos matriculados en España)

Premios Estrella Luike del Motor